2107710195
6976402636
ipapastratis1@yahoo.gr
Κηφισίας 24
Αμπελόκηποι Αθήνα Ελλάδα

Προγράμματα Άσκησης

Προγράμματα άσκησης (ατομικά ή ομαδικά ως 3 άτομα)

 

Για ανθρώπους που θέλουν να ασκηθούν αλλά εμφανίζουν συχνά προβλήματα στη μέση, αυχένα, ισχίο, γόνατα κλπ. Ή για ανθρώπους που θέλουν να γυμναστούν χωρίς να έχουν κάτι παθολογικό αλλά θέλουν μια μορφή άσκησης που να προσαρμόζεται απόλυτα σε αυτό που μπορούν να κάνουν. 

'Οταν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν κάποια στοιχεία παθολογίας σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις τότε το πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να επιμελείται από φυσικοθεραπευτή μετά από σχετική αξιολόγηση.
Δίνουμε έμφαση αρχικά στην εκμάθηση της σωστής στάσης, στον έλεγχο των μυών που θα χρησιμοποιήσουμε και τον συνολικό νευρομυικό έλεγχο της περιοχής (motor control) ώστε να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. 
Μ' αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνουμε το σώμα μας σε ασφαλή πλαίσια.
Οι ασκήσεις γίνονται συχνά μπροστά σε καθρέπτη και με συνεχή απτικά και λεκτικά ερεθίσματα απ' τον εκπαιδευτή μέχρι ο ασθενής να ''μάθει'' την άσκηση και να αποκτήσει καλύτερη ''αντίληψη'' του σώματος του (motor control re-learning). Μόνο όταν κατέχει την άσκηση κάνουμε και παραλλαγές αυτής!

Αρχικά οι ασκήσεις στοχεύουν στον έλεγχο μίας συγκεκριμένης μυικής ομάδας και αφού μάθει την κίνηση ο ασκούμενος χρησιμοποιούμε πιο περίπλοκες και λειτουργικές ασκήσεις. Στην αρχή οι κινήσεις γίνονται αργά και με συγκέντρωση στον έλεγχο της κίνησης και στη συνέχεια γίνεται με πιο φυσιολογικό ρυθμό!

Η άσκηση που σχεδιάζεται από ειδικούς της υγείας είναι αντικείμενο έρευνας σε πολλά πανεπιστήμια και οργανισμούς του εξωτερικού. Ο διεθνής οργανισμός Exercise is medicine (H άσκηση είναι φάρμακο) αναφέρει μετά από μελέτη ενός μεγάλου αριθμού ερευνών στο θέμα μας δίνει έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες (Νοέμβριος του 2015) για το πως η άσκηση μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην αντιμετώπιση 26 παθήσεων!

Ψυχιατρικών παθήσεων (κατάθλιψη, άγχος,στρες και σχιζοφρένεια),νευρολογικών παθήσεων (άνοια, πάρκινσον, πολλαπλή σκλήρυνση), μεταβολικών παθήσεων (παχυσαρκία, υπερλιπιδαιμία, μεταβολικό σύνδρομο, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο διαβήτης τύπου 2, διαβήτης τύπου 1) , καρδιαγγειακών παθήσεων (υπέρταση, στεφανιαία αγγειοπάθεια, καρδιακή ανεπάρκεια, διαλλείπουσα χωλότητα), πνευμονικών παθήσεων (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άσθμα, κυστική ίνωση) μυοσκελετικών παθήσεων (οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, οσφυαλγία, ρευματοειδής αρθρίτιδα) καθώς και στην καταπολέμηση του καρκίνου.

  http://www.fisikotherapeia.com/details-menu/23-somatiki-askisi-ofelimi-se-26-pathiseis.html 

Ενώ όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του εγκεφαλικού ελέγχου (νευρομυικού ελέγχου =Motor control) πάνω στο σώμα μας στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως: αρθρίτιδες, τενοντίτιδες, οσφυαλγία, οστεοπόρωση κλπ

Ελάτε στο νέο χώρο Φυσικοθεραπείας και άσκησης να γνωρίσετε πως μπορείτε να ασκηθείτε με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία! Κάθε άνθρωπος αξιολογείται ώστε να δούμε που οφείλωνται οι πόνοι του (αν έχει) ή ποια σημεία του σώματος του μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα, ώστε να προσαρμοστεί το πρόγραμμα άσκησης πάνω του. Η σταδιακή βελτίωση της στάσης του σώματος, η ενδυνάμωση των μυών και η απόκτηση καλύτερου κινητικού ελέγχου, ισορροπίας και ελαστικότητας θα σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ καλύτερα σε κάθε ηλικία!!!

Καλέστε μας στο 2107710195-6976402636 για μια ενημέρωση!

 

physio-expert-logo3.png
Κηφισίας 24
Αμπελόκηποι Αθήνα Ελλάδα

Τηλέφωνο: 2107710195
Κινητό: 6976402636
Email: ipapastratis1@yahoo.gr

Newsletter

 

Search